Woning kopen Lisserbroek

Alles weten over woning kopen in Lisserbroek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt bestaan er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 65.214 huizen (67,2% koop, 32,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €470.338. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Lisserbroek, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde woningprijs is €470.338.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, scholen, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsLisserbroek
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Lisserbroek mei 2024

Bijgaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Sassenheim, De Zilk, Kaag, Buitenkaag & Abbenes.

woning-te-koop-lisserbroek

Appartementen te koop Lisserbroek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas & 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lisserbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Lisserbroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh stroom & 1280 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Lisserbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3840 kWh elektra & 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4480 stroom (kWh) + 1980 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Lisserbroek

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Lisserbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van het bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Lisserbroek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lisserbroek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Lisserbroek geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €2.650. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Lisserbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lisserbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Lisserbroek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lisserbroek en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Lisserbroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 woonobjecten. Hierbij spreken we van 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 115 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €337.000 en de gem. verkoopprijs is €470.338. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lisserbroek. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Lisserbroek?

Een woonhuis in Haarlemmermeer heeft een verbruik van gemiddeld 1120 kuub aardgas en 3040 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1990 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub aardgas en 4480 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Lisserbroek passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lisserbroek?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 156.002 inwoners in 65.732 huishoudens. Dat betreffen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Lisserbroek?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lisserbroek realiseren. Informeer bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2165.

Plaats een reactie