Woning kopen Weteringbrug

Een woning kopen in Weteringbrug? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €470.338. Op deze pagina tonen wij het woningaanbod in Weteringbrug, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde prijs van een woning is €470.338.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsWeteringbrug
Postcode2156
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Weteringbrug mei 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals woninglabel & parkeeropties. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Abbenes, Buitenkaag, Leimuiderbrug, Burgerveen of Nieuw-Vennep.

woning-te-koop-weteringbrug

Eigen appartement kopen in Weteringbrug

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Weteringbrug

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en +/- 3150 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Weteringbrug is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Weteringbrug

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3840 kWh elektriciteit & 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4480 stroom (kWh) en 1980 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Weteringbrug

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Weteringbrug Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Weteringbrug

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Weteringbrug en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Weteringbrug geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.200. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Weteringbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weteringbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Weteringbrug

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Weteringbrug en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Weteringbrug kopen?

In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer bestaan er circa 65.214 woonobjecten. Je vindt hier circa 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Weteringbrug. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Weteringbrug?

Een huishouden in Haarlemmermeer heeft een verbruik van gemiddeld 1120 m3 gas en 3040 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 kuub gas en 4480 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Weteringbrug passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Weteringbrug?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 156.002 mensen in 65.732 gezinnen. Het betreft 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Weteringbrug?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Weteringbrug zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2156.

Plaats een reactie