Woning kopen Leimuiderbrug

Jouw ideale woning kopen in Leimuiderbrug? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 65.214 huizen (67,2% koop, 32,7% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €470.338. Op Woningassistent.nl check je het recente woningaanbod in Leimuiderbrug, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde woningprijs is €470.338.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsLeimuiderbrug
Postcode2155
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Leimuiderbrug juli 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals energieprestaties & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Weteringbrug, Abbenes, Burgerveen, Nieuw-Vennep of Beinsdorp.

woning-te-koop-leimuiderbrug

Appartementen te koop Leimuiderbrug

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en 1990 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Leimuiderbrug

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas en tevens 3150 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Leimuiderbrug is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra & 1280 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Leimuiderbrug

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh stroom & 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4480 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Leimuiderbrug

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Leimuiderbrug Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Leimuiderbrug

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Leimuiderbrug en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Leimuiderbrug geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.900. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Leimuiderbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leimuiderbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Leimuiderbrug

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Leimuiderbrug en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Leimuiderbrug kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 woonobjecten. Het gaat daarbij om 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 115 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leimuiderbrug. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leimuiderbrug?

Een woonhuis in Haarlemmermeer verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 m3 aan gas en 3040 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas en 1990 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 kuub gas p/jaar en 4480 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Leimuiderbrug passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leimuiderbrug?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 156.002 personen in 65.732 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Leimuiderbrug?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Leimuiderbrug plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2155.

Plaats een reactie