Woning kopen Abbenes

Alles weten over woning kopen in Abbenes? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 65.214 huizen (67,2% koop, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €470.338. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Abbenes, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de basis verkoopprijs is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsAbbenes
Postcode2157
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Abbenes mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energielabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Buitenkaag, Kaag, Weteringbrug, Leimuiderbrug en Burgerveen.

woning-te-koop-abbenes

Eigen appartement kopen in Abbenes

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en gem. 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Abbenes

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas & 3150 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Abbenes is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3330 kWh elektra & 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Abbenes

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 kWh elektra & 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Abbenes

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Abbenes Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Abbenes

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Abbenes en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Abbenes geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €2.500. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Abbenes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Abbenes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Abbenes

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Abbenes en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Abbenes kopen?

In deze gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 huizen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 115 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €337.000 en de gem. marktprijs is €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Abbenes. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Abbenes?

Een huis in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 kuub aardgas en 3040 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 kuub gas p/jaar en 1990 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1980 kuub aardgas en 4480 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Abbenes passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Abbenes?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 156.002 personen in 65.732 verschillende huishoudens. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Abbenes?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Abbenes laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 2157.

Plaats een reactie