Woning kopen Kaag

Snel een woning kopen in Kaag? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.895 woningen (65,6% koopwoning, 34,1% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €441.190. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Kaag, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €329.000, de gemiddelde woningprijs is €441.190.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, winkels, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsKaag
Postcode2159
Netnummer0252 (+31252)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Kaag juni 2024

Hieronder vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als verwarming of parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Lisserbroek, Sassenheim, Buitenkaag, Abbenes en Weteringbrug.

woning-te-koop-kaag

Appartementen te koop Kaag

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas en +/- 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Kaag

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1050 kuub gas en doorgaans 2870 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Kaag is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh stroom + 1250 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kaag

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3560 kWh elektra & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektra (kWh) + 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Kaag

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kaag Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Kaag

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Kaag en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Kaag geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.850. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Kaag

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kaag en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Kaag kopen?

In deze gemeente Kaag en Braassem zijn er ruim 11.895 woonobjecten. Dit zijn 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €441.190. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kaag. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kaag?

Een woonobject in Kaag en Braassem verbruikt qua energie gem. zo’n 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (710 m3 gas en 2050 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1880 m3 per jaar aan gas en 4300 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Kaag passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Kaag?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 27.297 inwoners in 11.671 gezinnen. Het betreft 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 gezinnen zonder kinderen en 4.300 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kaag?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kaag zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2159.

Plaats een reactie