Woning kopen Rijsenhout

Alles weten over woning kopen in Rijsenhout? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Rijsenhout, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde transactieprijs is €470.338.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsRijsenhout
Postcode1435
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Rijsenhout april 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Aalsmeerderbrug, Oude Meer, Leimuiden, Kudelstaart of Vrouwenakker.

woning-te-koop-rijsenhout

Appartement kopen in Rijsenhout

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas & 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Rijsenhout

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas + 3150 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Rijsenhout is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh stroom en 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Rijsenhout

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3840 kWh elektriciteit en 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4480 elektra (kWh) + 1980 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Rijsenhout

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Rijsenhout Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Rijsenhout

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Rijsenhout en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Rijsenhout geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.550. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Rijsenhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijsenhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rijsenhout

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rijsenhout en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Rijsenhout kopen?

In de hele gemeente Haarlemmermeer registreren wij 65.214 woonobjecten. Je vindt hier circa 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.338. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijsenhout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rijsenhout?

Een woonhuis in Haarlemmermeer kent een gem. verbruik van 1120 m3 gas en 3040 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1980 kuub gas en 4480 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Rijsenhout passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Rijsenhout?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 156.002 personen in 65.732 verschillende huishoudens. Hier wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rijsenhout?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Rijsenhout laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 1435.

Plaats een reactie