Woning kopen Oude Meer

Van plan om een woning te kopen in Oude Meer? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Oude Meer, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde prijs van een woning is €470.338.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsOude Meer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Oude Meer mei 2024

In onderstaande weergave bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Purmerland, Ilpendam, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout en Leimuiden.

woning-te-koop-oude-meer

Aanbod appartement kopen in Oude Meer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas & 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oude Meer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas & 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oude Meer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh elektra & 1280 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oude Meer

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektra en 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Oude Meer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oude Meer zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Oude Meer

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Oude Meer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oude Meer helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.550. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Oude Meer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude Meer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oude Meer

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oude Meer en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Oude Meer kopen?

In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 huizen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Meer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oude Meer?

Een woning in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas p/jaar en 3040 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1990 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4480 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oude Meer passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Oude Meer?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 156.002 inwoners in 65.732 verschillende gezinnen. Het gaat om 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oude Meer?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oude Meer bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1432, 1438.

Plaats een reactie