Woning kopen Aalsmeerderbrug

Alles weten over woning kopen in Aalsmeerderbrug? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €470.338. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Aalsmeerderbrug, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de gemiddelde huizenprijs is €470.338.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsAalsmeerderbrug
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Aalsmeerderbrug juni 2024

Onderstaand bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Oude Meer, Purmerland, Rijsenhout, Leimuiden of Kudelstaart.

woning-te-koop-aalsmeerderbrug

Appartement kopen in Aalsmeerderbrug

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas & 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Aalsmeerderbrug

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en 3150 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Aalsmeerderbrug is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh stroom + 1280 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Aalsmeerderbrug

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektriciteit + 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Aalsmeerderbrug

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Aalsmeerderbrug zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Aalsmeerderbrug

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Aalsmeerderbrug en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Aalsmeerderbrug geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.250. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Aalsmeerderbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aalsmeerderbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Aalsmeerderbrug

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Aalsmeerderbrug en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Aalsmeerderbrug kopen?

In deze gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 woningen. Je vindt hier circa 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 115 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €470.338. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aalsmeerderbrug. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Aalsmeerderbrug?

Een huishouden in Haarlemmermeer verbruikt gemiddeld 1120 m3 aan gas en 3040 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 aan gas en 1990 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1980 kuub gas en 4480 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Aalsmeerderbrug passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Aalsmeerderbrug?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 156.002 personen die we kunnen onderverdelen in 65.732 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Aalsmeerderbrug?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Aalsmeerderbrug laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1432, 1436.

Plaats een reactie