Woning kopen Leimuiden

Snel een woning kopen in Leimuiden? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 11.895 huizen (65,6% koophuis, 34,1% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €441.190. Op Woningassistent.nl bieden wij het nieuwe woningaanbod in Leimuiden, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €441.190.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsLeimuiden
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Leimuiden mei 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als zuinigheid of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Kudelstaart, Vrouwenakker of Amstelhoek.

woning-te-koop-leimuiden

Aanbod appartement kopen in Leimuiden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas + 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis Leimuiden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 en 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1050 kuub gas en tevens 2870 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Leimuiden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Leimuiden

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 kWh elektra + 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektra (kWh) en 1880 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Leimuiden

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Leimuiden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Leimuiden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Leimuiden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Leimuiden geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.700. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Leimuiden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leimuiden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Leimuiden

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Leimuiden en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Leimuiden kopen?

In deze gemeente Kaag en Braassem bestaan er circa 11.895 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 9.686 (65,6%) koophuizen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €329.000 en de gem. verkoopprijs is €441.190. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Leimuiden. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Leimuiden?

Een woonobject in Kaag en Braassem verbruikt qua energie gem. zo’n 1220 m3 per jaar aan gas en 3080 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (710 kuub gas en 2050 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4300 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Leimuiden passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Leimuiden?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 27.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.671 huishoudens. Dat betreffen 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 families zonder kinderen en 4.300 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Leimuiden?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Leimuiden bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1431, 1433, 2450, 2451.

Plaats een reactie