Woning kopen Anerveen

Van plan om een woning te kopen in Anerveen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Anerveen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde woningprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsAnerveen
Postcode7788
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Anerveen april 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Radewijk, Venebrugge, Holtheme, Den Velde & Anevelde.

woning-te-koop-anerveen

Een appartement kopen in Anerveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en daarbij 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Anerveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 106 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas + 2670 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Anerveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2810 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Anerveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Anerveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Anerveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Anerveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Anerveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Anerveen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.100. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Anerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Anerveen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Anerveen en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Anerveen kopen?

In de gemeente Hardenberg zijn er 25.177 woonhuizen. Je vindt hier circa 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Anerveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Anerveen?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 kuub aardgas en 3170 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub aardgas en 4030 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Anerveen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Anerveen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 60.948 personen in 24.358 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,45 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Anerveen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Anerveen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7788.

Plaats een reactie