Woning kopen Den Velde

Snel een woning kopen in Den Velde? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op dit huizenportaal bieden wij het nieuwe woningaanbod in Den Velde, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsDen Velde
Postcode7786
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Den Velde april 2024

Hieronder bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Holtheme, Anerveen, Anevelde, Ane of Gramsbergen.

woning-te-koop-den-velde

Studio of appartement kopen in Den Velde

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en gem. 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Den Velde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en tevens 2670 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Den Velde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2810 kWh elektra + 1230 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Den Velde

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4030 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Den Velde

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Den Velde Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Den Velde

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Den Velde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Den Velde geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.250. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Den Velde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Velde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Den Velde

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Den Velde en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Den Velde kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg vind je ongeveer 25.177 woonhuizen. Het gaat daarbij om 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.203. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Velde. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Den Velde?

Een huis in Hardenberg verbruikt gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 kuub gas p/jaar en 2070 stroom (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4030 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Den Velde passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Den Velde?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 60.948 inwoners in 24.358 verschillende gezinnen. Er wonen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Den Velde?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Den Velde laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7786.

Plaats een reactie