Woning kopen Anevelde

Alles weten over woning kopen in Anevelde? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 25.177 woningen (70,1% koophuis, 29,1% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op deze informatieve website bekijk je het huidige woningaanbod in Anevelde, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde woningprijs is €303.203.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsAnevelde
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Anevelde juli 2024

Hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Den Velde, Holtheme, Ane, Gramsbergen & De Krim.

woning-te-koop-anevelde

Aanbod appartement kopen in Anevelde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en gem. 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Anevelde

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas + 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Anevelde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2810 kWh stroom & 1230 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Anevelde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 en 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektra en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Anevelde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Anevelde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Anevelde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Anevelde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Anevelde geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 en €2.650. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Anevelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anevelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Anevelde

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Anevelde en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Anevelde kopen?

In deze gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 huizen. We maken onderscheid tussen 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Anevelde. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Anevelde?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub gas en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1820 m3 gas en 4030 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Anevelde passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Anevelde?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 60.948 personen in 24.358 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,45 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Anevelde?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Anevelde realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7785.

Plaats een reactie