Woning kopen Holtheme

Wil je een woning kopen in Holtheme? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de regio vind je allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Holtheme, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is €303.203.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsHoltheme
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Holtheme april 2024

Hieronder blader je door optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Anerveen, Radewijk, Den Velde, Anevelde of Ane.

woning-te-koop-holtheme

Aanbod appartement kopen in Holtheme

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Holtheme

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en 2670 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Holtheme is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2810 kWh stroom & 1230 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Holtheme

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Holtheme

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Holtheme zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Holtheme

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Holtheme en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Holtheme geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €2.900. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Holtheme.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holtheme. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Holtheme

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Holtheme en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Holtheme kopen?

In deze gemeente Hardenberg bestaan er circa 25.177 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holtheme. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Holtheme?

Een woonhuis in Hardenberg kent een gem. verbruik van 1350 kuub aardgas en 3170 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 kuub gas en 4030 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Holtheme passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Holtheme?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 60.948 personen die we kunnen onderverdelen in 24.358 gezinnen. Wat meer specifiek: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Holtheme?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Holtheme laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7787.

Plaats een reactie