Woning kopen Radewijk

Van plan om een woning te kopen in Radewijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de regio bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 25.177 huizen (70,1% koop, 29,1% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €303.203. Op Woningassistent.nl bieden wij het laatste woningaanbod in Radewijk, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.203.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsRadewijk
Postcode7791
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Radewijk juli 2024

In het schema hierna tref je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als verwarming & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Venebrugge, Hoogenweg, Anerveen, Holtheme of Den Velde.

woning-te-koop-radewijk

Een appartement kopen in Radewijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas + 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Radewijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 – 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Radewijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh elektra + 1230 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Radewijk

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektra en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4030 elektriciteit (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Radewijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Radewijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Radewijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Radewijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Radewijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.000. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Radewijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Radewijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Radewijk

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Radewijk en net daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Radewijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg zijn er 25.177 woonhuizen. Hierbij spreken we van 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Radewijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Radewijk?

Een huis in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas en 3170 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4030 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Radewijk passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Radewijk?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 60.948 inwoners in 24.358 huishoudens. Dit zijn 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,45 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Radewijk?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Radewijk zetten. Informeer bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7791.

Plaats een reactie