Woning kopen Hardenberg

Een woning kopen in Hardenberg? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huurwoningen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op deze website blader je door het huidige woningaanbod in Hardenberg, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de gemiddelde woningprijs is €303.203.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7772
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Hardenberg mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals verwarming & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, Ommen of Dalfsen.

woning-te-koop-hardenberg

Appartement kopen in Hardenberg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas + 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Hardenberg

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Hardenberg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hardenberg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh stroom en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Hardenberg

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hardenberg zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Hardenberg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Hardenberg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Hardenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.150. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Hardenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hardenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hardenberg

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hardenberg en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Hardenberg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg vind je ongeveer 25.177 woonobjecten. Je vindt hier circa 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000 en de gem. marktprijs is €303.203. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hardenberg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hardenberg?

Een woonhuis in Hardenberg kent een gem. verbruik van 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1820 kuub aardgas en 4030 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Hardenberg passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hardenberg?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 60.948 inwoners in 24.358 huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hardenberg?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hardenberg bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7770, 7771, 7772, 7773.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie