Woning kopen Venebrugge

Van plan om een woning te kopen in Venebrugge? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.203. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Venebrugge, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.203.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsVenebrugge
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Venebrugge juli 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Hoogenweg, Rheeze, Radewijk, Anerveen en Holtheme.

woning-te-koop-venebrugge

Appartementen te koop Venebrugge

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas + 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Venebrugge

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Venebrugge is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Venebrugge

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Venebrugge

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Venebrugge Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Venebrugge

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Venebrugge en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Venebrugge helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.650. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Venebrugge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Venebrugge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Venebrugge

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Venebrugge en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Venebrugge kopen?

In de hele gemeente Hardenberg zijn er 25.177 huizen. Dit zijn 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Venebrugge. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Venebrugge?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2070 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub aardgas en 4030 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Venebrugge passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Venebrugge?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 60.948 personen die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Venebrugge?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Venebrugge bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7792.

Plaats een reactie