Woning kopen Bergentheim

Jouw volgende woning kopen in Bergentheim? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de nabije buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 25.177 woningen (70,1% koophuis, 29,1% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Bergentheim, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €224.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsBergentheim
Postcode7691
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Bergentheim juli 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als energielabel & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Mariënberg, Sibculo, Daarle, Daarlerveen of Geerdijk.

woning-te-koop-bergentheim

Studio of appartement kopen in Bergentheim

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en +/- 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Bergentheim

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en gem. 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Bergentheim is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Bergentheim

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra + 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Bergentheim

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bergentheim Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Bergentheim

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Bergentheim en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Bergentheim geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €3.000. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Bergentheim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergentheim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bergentheim

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bergentheim en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Bergentheim kopen?

In de buurt van de gemeente Hardenberg bestaan er circa 25.177 huizen. Er zijn 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergentheim. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bergentheim?

Een woning in Hardenberg verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 m3 aan gas en 3170 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 4030 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Bergentheim passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Bergentheim?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 60.948 inwoners in 24.358 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bergentheim?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bergentheim realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7690, 7691.

Plaats een reactie