Woning kopen Sibculo

Jouw aanstaande woning kopen in Sibculo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Sibculo, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.203.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsSibculo
Postcode7693
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Sibculo juli 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Kloosterhaar, Bruchterveld, Mariënberg, Bergentheim of Daarle.

woning-te-koop-sibculo

Studio of appartement kopen in Sibculo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en gem. 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Sibculo

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2670 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Sibculo is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh elektra + 1230 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sibculo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh stroom en 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Sibculo

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sibculo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Sibculo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Sibculo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Sibculo helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €3.100. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Sibculo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sibculo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Sibculo

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sibculo en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Sibculo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg registreren wij 25.177 huizen. Hierbij spreken we van 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sibculo. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sibculo?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 kuub gas p/jaar en 3170 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 gas en 4030 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Sibculo passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sibculo?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 60.948 personen die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Sibculo?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sibculo laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7693.

Plaats een reactie