Woning kopen Geerdijk

Jouw aanstaande woning kopen in Geerdijk? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de regio vind je diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 13.847 woningen (65,5% koopwoning, 34,2% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €309.662. Op dit huizenportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Geerdijk, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €232.000, de gemiddelde verkoopprijs is €309.662.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsGeerdijk
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Geerdijk juli 2024

Hieronder check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Kies op basis van perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Daarlerveen, Daarle, Beerzerveld, Vroomshoop en Langeveen.

woning-te-koop-geerdijk

Een appartement kopen in Geerdijk

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en 2160 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Geerdijk

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en gem. 2660 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Geerdijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh elektra & 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Geerdijk

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektriciteit (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Geerdijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Geerdijk zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Geerdijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Geerdijk en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Geerdijk helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €3.050. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Geerdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geerdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Geerdijk

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Geerdijk en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Geerdijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Twenterand registreren wij 13.847 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 11.828 (65,5%) koophuizen en 2.019 (34,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 142 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €232.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €309.662. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geerdijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Geerdijk?

Een huis in Twenterand gebruikt gemiddeld 1390 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas en 2160 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3980 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Geerdijk passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Geerdijk?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 33.743 personen die we kunnen onderverdelen in 13.184 gezinnen. Dit zijn 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 huishoudens zonder kinderen en 5.566 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,53 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Geerdijk?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Geerdijk laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.twenterand.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7686.

Plaats een reactie