Woning kopen Mariënberg

Wil je een woning kopen in Mariënberg? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 25.177 woningen (70,1% koophuis, 29,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Mariënberg, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de basis verkoopprijs is €303.203.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsMariënberg
Postcode7692
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Mariënberg april 2024

In onderstaande weergave bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen extra details als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Sibculo, Kloosterhaar, Bergentheim, Daarle en Daarlerveen.

woning-te-koop-marienberg

Appartement kopen in Mariënberg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en 2070 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Mariënberg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Mariënberg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh stroom + 1230 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Mariënberg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh stroom & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Mariënberg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Mariënberg Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Mariënberg

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Mariënberg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Mariënberg helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €3.300. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Mariënberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mariënberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Mariënberg

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Mariënberg en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Mariënberg kopen?

In deze gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 huizen. Hierbij spreken we van 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mariënberg. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mariënberg?

Een woonhuis in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 per jaar aan gas en 3170 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (770 kuub gas en 2070 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1820 m3 gas en 4030 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Mariënberg passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Mariënberg?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 60.948 personen die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Het betreft 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Mariënberg?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Mariënberg laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7692.

Plaats een reactie