Woning kopen Daarle

Jouw volgende woning kopen in Daarle? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er voldoende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 14.959 huizen (72,3% koop, 27,4% huur). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €334.791. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Daarle, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €334.791.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsDaarle
Postcode7688
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)35.916
Aantal huishoudens14.721
Aantal huishoudens met kinderen5.626
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen14.959
Aantal koopwoningen12.680
Aantal huurwoningen2.279
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€334.791
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Daarle juli 2024

Hieronder blader je door het actuele woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en parkeeropties. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Bergentheim, Mariënberg, Daarlerveen, Geerdijk of Beerzerveld.

woning-te-koop-daarle

Studio of appartement kopen in Daarle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas + 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Daarle

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en daarbij 2740 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Daarle is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2930 kWh stroom & 1280 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Daarle

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh stroom & 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4000 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Daarle

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Daarle Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Daarle

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Daarle en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Daarle geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 & €2.950. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Daarle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Daarle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Daarle

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Daarle en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Daarle kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hellendoorn registreren wij 14.959 huizen. Dit zijn 12.680 (72,3%) koopwoningen en 2.279 (27,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €334.791. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Daarle. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Daarle?

Een woonobject in Hellendoorn gebruikt gemiddeld 1380 m3 gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 4000 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Daarle passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Daarle?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 35.916 mensen in 14.721 huishoudens. Er wonen 4.132 eenpersoonshuishoudens, 4.963 gezinnen zonder kinderen en 5.626 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Daarle?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Daarle laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.hellendoorn.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7688.

Plaats een reactie