Woning kopen Daarlerveen

Alles weten over woning kopen in Daarlerveen? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.959 huizen (72,3% koophuis, 27,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €334.791. Op dit woningportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Daarlerveen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €334.791.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsDaarlerveen
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)35.916
Aantal huishoudens14.721
Aantal huishoudens met kinderen5.626
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen14.959
Aantal koopwoningen12.680
Aantal huurwoningen2.279
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€334.791
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Daarlerveen juli 2024

Onderstaand tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Daarle, Bergentheim, Geerdijk, Beerzerveld of Vroomshoop.

woning-te-koop-daarlerveen

Appartement kopen in Daarlerveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 820 m3 gas en doorgaans 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Daarlerveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas & 2740 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Daarlerveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2930 kWh stroom & 1280 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Daarlerveen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh stroom en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4000 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Daarlerveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Daarlerveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Daarlerveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Daarlerveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Daarlerveen geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.950. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Daarlerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Daarlerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Daarlerveen

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Daarlerveen en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Daarlerveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hellendoorn zijn er ruim 14.959 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 12.680 (72,3%) koopwoningen en 2.279 (27,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €334.791. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Daarlerveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Daarlerveen?

Een woning in Hellendoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1380 kuub gas en 3110 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub gas p/jaar en 2040 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1910 m3 gas en 4000 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Daarlerveen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Daarlerveen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 35.916 personen die we kunnen onderverdelen in 14.721 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.132 eenpersoonshuishoudens, 4.963 families zonder kinderen en 5.626 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Daarlerveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Daarlerveen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.hellendoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7687.

Plaats een reactie