Woning kopen Gramsbergen

Van plan om een woning te kopen in Gramsbergen? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huur). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €303.203. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Gramsbergen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de basis verkoopprijs is €303.203.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, restaurants, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsGramsbergen
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Gramsbergen juli 2024

In ons overzicht check je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Ane, Anevelde, De Krim, Holthone en Loozen.

woning-te-koop-gramsbergen

Eigen appartement kopen in Gramsbergen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 91 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en daarbij 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Gramsbergen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas + 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Gramsbergen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2810 kWh stroom & 1230 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gramsbergen

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Gramsbergen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gramsbergen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Gramsbergen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Gramsbergen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Gramsbergen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.950. In de volgende weergave vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Gramsbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gramsbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Gramsbergen

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Gramsbergen en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Gramsbergen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 woonobjecten. Het gaat om 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gramsbergen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gramsbergen?

Een huis in Hardenberg verbruikt gemiddeld 1350 kuub gas p/jaar en 3170 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas en 2070 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1820 m3 gas en 4030 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Gramsbergen passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Gramsbergen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 60.948 inwoners die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Wat meer specifiek: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gramsbergen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gramsbergen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7783.

Plaats een reactie