Woning kopen De Krim

Van plan om een woning te kopen in De Krim? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de regio zijn er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in De Krim, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is een mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde prijs van een woning is €303.203.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsDe Krim
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod De Krim april 2024

In ons overzicht vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Gramsbergen, Ane, Holthone, Loozen of Schuinesloot.

woning-te-koop-de-krim

Aanbod appartement kopen in De Krim

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en tevens 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen De Krim

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2670 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in De Krim is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh elektriciteit + 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning De Krim

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 stroom (kWh) & 1820 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in De Krim

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in De Krim Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in De Krim

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in De Krim en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in De Krim geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.500. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Krim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Krim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in De Krim

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in De Krim en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Krim kopen?

In de hele gemeente Hardenberg vind je ongeveer 25.177 huizen. Je vindt hier circa 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €303.203. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Krim. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in De Krim?

Een huis in Hardenberg kent een gem. verbruik van 1350 m3 aan gas en 3170 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 4030 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in De Krim passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in De Krim?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 60.948 mensen in 24.358 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in De Krim?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in De Krim realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7780, 7781, 7782.

Plaats een reactie