Woning kopen Loozen

Een woning kopen in Loozen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de omgeving vind je verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 25.177 woningen (70,1% koopwoning, 29,1% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €303.203. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Loozen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde huizenprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsLoozen
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Loozen april 2024

Onderstaand blader je door optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het woningaanbod Holthone, De Krim, Schuinesloot, Slagharen en Lutten.

woning-te-koop-loozen

Studio of appartement kopen in Loozen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en doorgaans 2070 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Loozen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Loozen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh elektra en 1230 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Loozen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Loozen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Loozen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Loozen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Loozen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Loozen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.800. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Loozen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loozen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Loozen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Loozen en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Loozen kopen?

In de hele gemeente Hardenberg zijn er ruim 25.177 woonobjecten. Hierbij spreken we van 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €224.000 en de gem. marktprijs is €303.203. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loozen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Loozen?

Een huis in Hardenberg verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 kuub gas p/jaar en 3170 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 kuub gas en 2070 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 per jaar aan gas en 4030 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Loozen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Loozen?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 60.948 inwoners die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende gezinnen. Er wonen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,45 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Loozen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Loozen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7778.

Plaats een reactie