Woning kopen Ane

Snel een woning kopen in Ane? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €303.203. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Ane, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde prijs van een woning is €303.203.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsAne
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Ane juli 2024

Met onze woningzoeker tref je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Anevelde, Den Velde, Gramsbergen, De Krim of Holthone.

woning-te-koop-ane

Eigen appartement kopen in Ane

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en +/- 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ane

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 – 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en +/- 2670 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ane is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektra en 1230 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Ane

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Ane

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Ane Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ane

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ane en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Ane geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.500. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ane.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ane. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ane

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ane en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Ane kopen?

In en rondom de gemeente Hardenberg bestaan er circa 25.177 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.203. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ane. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ane?

Een woning in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 aan gas en 2070 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1820 kuub gas p/jaar en 4030 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Ane passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Ane?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ane?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ane laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7784.

Plaats een reactie