Woning kopen Holthone

Jouw volgende woning kopen in Holthone? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.203. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Holthone, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.203.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsHolthone
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Holthone april 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in De Krim, Gramsbergen, Loozen, Schuinesloot of Slagharen.

woning-te-koop-holthone

Eigen appartement kopen in Holthone

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Holthone

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2670 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Holthone is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Holthone

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4030 stroom (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Holthone

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Holthone Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Holthone

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Holthone en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Holthone helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €3.150. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Holthone.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holthone. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Holthone

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Holthone en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Holthone kopen?

In deze gemeente Hardenberg registreren wij 25.177 woonhuizen. Dit zijn 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.203. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Holthone. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Holthone?

Een huis in Hardenberg kent een gem. verbruik van 1350 kuub gas en 3170 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1820 m3 per jaar aan gas en 4030 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Holthone passen duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Holthone?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente leven 60.948 personen in 24.358 verschillende huishoudens. Het betreft 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Holthone?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Holthone laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7779.

Plaats een reactie