Woning kopen Hoogenweg

Een woning kopen in Hoogenweg? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. In de regio zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.203. Op dit huizenplatform check je het actuele woningaanbod in Hoogenweg, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde woningprijs is €303.203.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsHoogenweg
Postcode7793
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Hoogenweg april 2024

Hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Rheeze, Diffelen, Venebrugge, Radewijk & Anerveen.

woning-te-koop-hoogenweg

Een appartement kopen in Hoogenweg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en daarbij 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Hoogenweg

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en gem. 2670 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Hoogenweg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2810 kWh stroom en 1230 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Hoogenweg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4030 stroom (kWh) & 1820 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Hoogenweg

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hoogenweg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hoogenweg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Hoogenweg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Hoogenweg geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.600. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hoogenweg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogenweg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hoogenweg

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoogenweg en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Hoogenweg kopen?

In de hele gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woonhuizen. Dit zijn 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €303.203. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogenweg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hoogenweg?

Een woonhuis in Hardenberg kent een gem. verbruik van 1350 kuub gas en 3170 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 aan gas en 2070 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1820 kuub gas en 4030 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Hoogenweg passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hoogenweg?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoogenweg?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hoogenweg realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7793.

Plaats een reactie