Woning kopen Diffelen

Een woning kopen in Diffelen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 25.177 huizen (70,1% koophuis, 29,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Diffelen, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de doorsnee verkoopprijs is €303.203.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsDiffelen
Postcode7795
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Diffelen april 2024

In het overzicht hieronder tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Heemserveen, Rheezerveen, Rheeze, Hoogenweg & Venebrugge.

woning-te-koop-diffelen

Appartement kopen in Diffelen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas & 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Diffelen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas & 2670 kWh stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Diffelen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2810 kWh stroom en 1230 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Diffelen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh stroom & 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Diffelen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Diffelen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Diffelen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Diffelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Diffelen helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.500. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Diffelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diffelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Diffelen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Diffelen en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Diffelen kopen?

In deze gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woonobjecten. Dit zijn 21.468 (70,1%) koopwoningen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.203. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diffelen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Diffelen?

Een huis in Hardenberg verbruikt gemiddeld 1350 kuub aardgas en 3170 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1820 m3 aan gas en 4030 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Diffelen passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Diffelen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 60.948 mensen in 24.358 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 huishoudens zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Diffelen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Diffelen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7795.

Plaats een reactie