Woning kopen Rheeze

Van plan om een woning te kopen in Rheeze? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de nabije buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 25.177 woningen (70,1% koop, 29,1% huurwoning). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €303.203. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Rheeze, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €303.203.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsRheeze
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Rheeze juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Diffelen, Heemserveen, Hoogenweg, Venebrugge & Radewijk.

woning-te-koop-rheeze

Een appartement kopen in Rheeze

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en 2070 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Rheeze

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Rheeze is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2810 kWh stroom + 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Rheeze

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 elektra (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Rheeze

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rheeze Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Rheeze

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Rheeze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rheeze geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.800. In het schema hier verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Rheeze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rheeze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Rheeze

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rheeze en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rheeze kopen?

In en rondom de gemeente Hardenberg zijn er 25.177 huizen. Het gaat daarbij om 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 141 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €303.203. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Rheeze. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rheeze?

Een woonhuis in Hardenberg heeft een verbruik van gemiddeld 1350 m3 per jaar aan gas en 3170 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 per jaar aan gas en 2070 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1820 kuub gas en 4030 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Rheeze passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Rheeze?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 60.948 inwoners die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,45 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Rheeze?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Rheeze zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.hardenberg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7794.

Plaats een reactie