Woning kopen Kloosterhaar

Jouw volgende woning kopen in Kloosterhaar? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 25.177 woningen (70,1% koop, 29,1% huurwoningen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €303.203. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in Kloosterhaar, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde woningprijs is €303.203.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsKloosterhaar
Postcode7694
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Kloosterhaar april 2024

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals CV-ketel & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Bruchterveld, Brucht, Sibculo, Mariënberg & Bergentheim.

woning-te-koop-kloosterhaar

Een appartement kopen in Kloosterhaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en tevens 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Kloosterhaar

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas & 2670 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Kloosterhaar is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2810 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kloosterhaar

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektra en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4030 elektra (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Kloosterhaar

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kloosterhaar Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Kloosterhaar

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kloosterhaar en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Kloosterhaar helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.800. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Kloosterhaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kloosterhaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Kloosterhaar

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kloosterhaar en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Kloosterhaar kopen?

In deze gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woonobjecten. Het gaat om 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €224.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €303.203. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kloosterhaar. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Kloosterhaar?

Een woonhuis in Hardenberg heeft een verbruik van gemiddeld 1350 m3 per jaar aan gas en 3170 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 kuub gas p/jaar en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1820 m3 aan gas en 4030 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Kloosterhaar passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Kloosterhaar?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 gezinnen. Dit zijn 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,45 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kloosterhaar?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kloosterhaar realiseren. Informeer bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 7694.

Plaats een reactie