Woning kopen Schuinesloot

Jouw volgende woning kopen in Schuinesloot? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 25.177 woningen (70,1% koop, 29,1% huurhuis). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.203. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Schuinesloot, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €224.000, de basis verkoopprijs is €303.203.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsSchuinesloot
Postcode7777
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Schuinesloot juli 2024

Met onze woningzoeker check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Loozen, Holthone, Slagharen, Lutten & Nieuw-Schoonebeek.

woning-te-koop-schuinesloot

Een appartement kopen in Schuinesloot

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en daarbij 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Schuinesloot

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Schuinesloot is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2810 kWh elektra en 1230 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schuinesloot

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Schuinesloot

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schuinesloot zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Schuinesloot

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Schuinesloot en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Schuinesloot geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 – €3.150. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Schuinesloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schuinesloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schuinesloot

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Schuinesloot en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Schuinesloot kopen?

In de hele gemeente Hardenberg vinden we circa 25.177 woningen. Het gaat om 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €224.000 en de gem. marktprijs is €303.203. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schuinesloot. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schuinesloot?

Een woning in Hardenberg gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1820 m3 aan gas en 4030 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Schuinesloot passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Schuinesloot?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 60.948 mensen die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 families zonder kinderen en 9.605 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,45 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Schuinesloot?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Schuinesloot realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hardenberg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7777.

Plaats een reactie