Woning kopen Slagharen

Plannen om een woning te kopen in Slagharen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt vind je diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.177 huizen (70,1% koopwoning, 29,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €303.203. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Slagharen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €224.000, de gemiddelde transactieprijs is €303.203.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsSlagharen
Postcode7776
Netnummer0523 (+31523)
Inwoners (gemeente)60.948
Aantal huishoudens24.358
Aantal huishoudens met kinderen9.605
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen25.177
Aantal koopwoningen21.468
Aantal huurwoningen3.709
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€224.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.203
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Slagharen april 2024

In het schema hierna bekijk je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Schuinesloot, Loozen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen.

woning-te-koop-slagharen

Studio of appartement kopen in Slagharen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis Slagharen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en 2670 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Slagharen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2810 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Slagharen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh stroom & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4030 elektriciteit (kWh) & 1820 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Slagharen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Slagharen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Slagharen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Slagharen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Slagharen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €3.150. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Slagharen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slagharen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Slagharen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Slagharen en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Slagharen kopen?

In de buurt van de gemeente Hardenberg zijn er 25.177 huizen. Het gaat daarbij om 21.468 (70,1%) koophuizen en 3.709 (29,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €224.000 en de gem. marktprijs is €303.203. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Slagharen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Slagharen?

Een woning in Hardenberg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (770 kuub gas en 2070 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1820 kuub gas p/jaar en 4030 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Slagharen passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Slagharen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 60.948 personen die we kunnen onderverdelen in 24.358 huishoudens. Dat betreffen 6.889 eenpersoonshuishoudens, 7.864 gezinnen zonder kinderen en 9.605 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,45 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Slagharen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Slagharen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hardenberg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7776.

Plaats een reactie