Woning kopen Velsen

Jouw volgende woning kopen in Velsen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 31.439 huizen (56,5% koopwoning, 43,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €406.030. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Velsen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €288.000, de gemiddelde prijs van een woning is €406.030.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Velsen mei 2024

Bijgaand bekijk je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Haarlem, Zandvoort, Heemskerk, Beverwijk & Uitgeest.

woning-te-koop-velsen

Appartementen te koop Velsen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas & 1910 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Velsen

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Velsen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh stroom + 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Velsen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 kWh stroom + 1730 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 stroom (kWh) + 2190 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Velsen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Velsen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Velsen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Velsen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Velsen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.950. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Velsen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velsen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Velsen

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Velsen en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Velsen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Velsen vinden we circa 31.439 woonhuizen. Dit zijn 19.128 (56,5%) koopwoningen en 12.311 (43,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 105 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €406.030. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velsen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Velsen?

Een woning in Velsen heeft een verbruik van gemiddeld 1110 m3 aan gas en 2650 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 gas en 1910 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (2190 kuub aardgas en 4270 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Velsen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Velsen?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 68.648 inwoners in 31.058 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 families zonder kinderen en 11.093 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Velsen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Velsen laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.velsen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1990, 1991, 1992.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie