Woning kopen Aldeboarn

Wil je een woning kopen in Aldeboarn? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien tref je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.767 huizen (60% koophuis, 39,5% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €317.736. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Aldeboarn, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsAldeboarn
Postcode8495
Netnummer0566 (+31566)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Aldeboarn februari 2024

Hieronder vind je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Goëngahuizen, Joure, Terherne, Akkrum en Slijkenburg.

woning-te-koop-aldeboarn

Studio of appartement kopen in Aldeboarn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en gem. 1730 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Aldeboarn

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en 2440 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Aldeboarn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh elektra & 1210 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Aldeboarn

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2730 kWh elektriciteit en 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 elektra (kWh) en 1790 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Aldeboarn

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Aldeboarn Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Aldeboarn

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Aldeboarn en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Aldeboarn geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.900. In de volgende weergave check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Aldeboarn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aldeboarn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Aldeboarn

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Aldeboarn en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Aldeboarn kopen?

In en rondom de gemeente Heerenveen vind je ongeveer 23.767 woonhuizen. Dit zijn 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Aldeboarn. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Aldeboarn?

Een woning in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas en 2680 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas en 1730 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Aldeboarn passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Aldeboarn?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 50.493 mensen in 22.895 huishoudens. Het betreft 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Aldeboarn?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Aldeboarn laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8495.

Plaats een reactie