Woning kopen Slijkenburg

Van plan om een woning te kopen in Slijkenburg? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 11.757 woningen (64,6% koopwoning, 35,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €318.872. Op dit huizenplatform check je het nieuwe woningaanbod in Slijkenburg, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde woningprijs is €318.872.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSlijkenburg
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Slijkenburg mei 2024

Onderstaand maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, liggingen additionele aspecten als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Akkrum, Terherne, Nijeholtwolde, Nijelamer en Oldelamer.

woning-te-koop-slijkenburg

Studio of appartement kopen in Slijkenburg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en +/- 1760 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Slijkenburg

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en tevens 2360 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Slijkenburg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2420 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Slijkenburg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2680 kWh elektra & 1290 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 stroom (kWh) & 1810 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Slijkenburg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Slijkenburg Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Slijkenburg

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Slijkenburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Slijkenburg geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 & €3.200. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Slijkenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slijkenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Slijkenburg

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Slijkenburg en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Slijkenburg kopen?

In de buurt van de gemeente Weststellingwerf vinden we circa 11.757 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €211.000 en de gem. marktprijs is €318.872. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Slijkenburg. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Slijkenburg?

Een woning in Weststellingwerf verbruikt gemiddeld 1430 kuub gas en 2900 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1760 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1810 kuub aardgas en 3620 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Slijkenburg passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Slijkenburg?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 25.914 mensen in 11.356 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 huishoudens zonder kinderen en 3.782 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Slijkenburg?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Slijkenburg laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8489.

Plaats een reactie