Woning kopen Heerenveen

Snel een woning kopen in Heerenveen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.767 woningen (60% koopwoning, 39,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €317.736. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Heerenveen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €317.736.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8441
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Heerenveen juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Weststellingwerf, De Fryske Marren, Ooststellingwerf, Steenwijkerland & Urk.

woning-te-koop-heerenveen

Een appartement kopen in Heerenveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en 1730 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Heerenveen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en doorgaans 2440 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Heerenveen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Heerenveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2730 kWh stroom + 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Heerenveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Heerenveen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Heerenveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Heerenveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Heerenveen helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.550. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Heerenveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heerenveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heerenveen

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Heerenveen en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Heerenveen kopen?

In de buurt van de gemeente Heerenveen vind je ongeveer 23.767 woningen. Het gaat om 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €227.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €317.736. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heerenveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Heerenveen?

Een woonobject in Heerenveen heeft een verbruik van gemiddeld 1280 kuub gas en 2680 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1730 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1790 m3 per jaar aan gas en 3580 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Heerenveen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Heerenveen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 50.493 inwoners in 22.895 verschillende huishoudens. Het betreft 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 families zonder kinderen en 7.614 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heerenveen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Heerenveen plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie