Woning kopen Jubbega

Snel een woning kopen in Jubbega? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huurwoningen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €317.736. Op dit huizenportaal blader je door het woningaanbod in Jubbega, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsJubbega
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Jubbega juli 2024

In ons overzicht vind je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hoornsterzwaag, Oudehorne, Hemrik, Lippenhuizen en Terwispel.

woning-te-koop-jubbega

Appartementen te koop Jubbega

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en 1730 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Jubbega

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en +/- 2440 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Jubbega is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Jubbega

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2730 kWh elektra & 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3580 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Jubbega

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Jubbega Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Jubbega

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Jubbega en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Jubbega helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €3.150. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Jubbega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jubbega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Jubbega

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Jubbega en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Jubbega kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heerenveen vind je ongeveer 23.767 woonhuizen. Dit zijn 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €227.000 en de gem. marktprijs is €317.736. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jubbega. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Jubbega?

Een woonhuis in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 m3 aan gas en 2680 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas en 1730 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Jubbega passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Jubbega?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 50.493 personen in 22.895 gezinnen. Dat betreffen 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Jubbega?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Jubbega laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8410, 8411.

Plaats een reactie