Woning kopen Oudehorne

Snel een woning kopen in Oudehorne? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de omgeving vind je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.767 huizen (60% koopwoning, 39,5% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €317.736. Op dit huizenplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Oudehorne, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde huizenprijs is €317.736.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsOudehorne
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Oudehorne april 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Nieuwehorne, Bontebok, Hoornsterzwaag, Jubbega en Hemrik.

woning-te-koop-oudehorne

Aanbod appartement kopen in Oudehorne

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en +/- 1730 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oudehorne

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Oudehorne is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2530 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Oudehorne

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2730 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Oudehorne

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Oudehorne Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Oudehorne

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Oudehorne en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Oudehorne geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.850. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oudehorne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudehorne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oudehorne

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oudehorne en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oudehorne kopen?

In de hele gemeente Heerenveen zijn er ruim 23.767 huizen. Dit zijn 18.088 (60%) koophuizen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudehorne. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oudehorne?

Een woonhuis in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2680 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas en 1730 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 3580 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Oudehorne passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oudehorne?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 50.493 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.895 huishoudens. Het gaat om 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oudehorne?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oudehorne plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8413, 8414.

Plaats een reactie