Woning kopen Lippenhuizen

Alles weten over woning kopen in Lippenhuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 13.202 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €320.331. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Lippenhuizen, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde huizenprijs is €320.331.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsLippenhuizen
Postcode8408
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Lippenhuizen april 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieprestaties en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Hemrik, Jubbega, Terwispel, Tijnje en Luxwoude.

woning-te-koop-lippenhuizen

Studio of appartement kopen in Lippenhuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas en daarbij 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lippenhuizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en tevens 2350 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Lippenhuizen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra + 1300 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Lippenhuizen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2680 kWh elektra + 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3540 stroom (kWh) + 1800 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Lippenhuizen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lippenhuizen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Lippenhuizen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lippenhuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Lippenhuizen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €3.250. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lippenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lippenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lippenhuizen

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Lippenhuizen en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Lippenhuizen kopen?

In deze gemeente Opsterland bestaan er circa 13.202 huizen. Het gaat om 11.397 (70,2%) koophuizen en 1.805 (29,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €320.331. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lippenhuizen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lippenhuizen?

Een woonhuis in Opsterland heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub gas p/jaar en 2920 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 kuub aardgas en 1740 elektra (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1800 m3 gas voor verwarming en warm water en 3540 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Lippenhuizen passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lippenhuizen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 29.733 inwoners in 12.582 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 gezinnen zonder kinderen en 4.516 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,31 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lippenhuizen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lippenhuizen realiseren. Informeer bij de gemeente (www.opsterland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8408.

Plaats een reactie