Woning kopen Terwispel

Jouw aanstaande woning kopen in Terwispel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 13.202 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €320.331. Op dit huizenportaal blader je door het laatste woningaanbod in Terwispel, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €320.331.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsTerwispel
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Terwispel april 2024

Hieronder bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Lippenhuizen, Hemrik, Tijnje, Luxwoude of Langezwaag.

woning-te-koop-terwispel

Een appartement kopen in Terwispel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en daarbij 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Terwispel

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2350 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Terwispel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra en 1300 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Terwispel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2680 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3540 elektra (kWh) & 1800 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Terwispel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Terwispel zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Terwispel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Terwispel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Terwispel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €3.100. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Terwispel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terwispel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Terwispel

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Terwispel en daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Terwispel kopen?

In de hele gemeente Opsterland bestaan er circa 13.202 woonobjecten. Hierbij spreken we van 11.397 (70,2%) koopwoningen en 1.805 (29,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €320.331. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Terwispel. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Terwispel?

Een woonobject in Opsterland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 m3 per jaar aan gas en 2920 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (800 kuub gas p/jaar en 1740 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3540 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Terwispel passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Terwispel?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 29.733 personen in 12.582 gezinnen. Hier wonen 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 huishoudens zonder kinderen en 4.516 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Terwispel?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Terwispel bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.opsterland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8407.

Plaats een reactie