Woning kopen Katlijk

Jouw ideale woning kopen in Katlijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de buurt vind je veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook vind je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 23.767 huizen (60% koophuis, 39,5% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €317.736. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Katlijk, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsKatlijk
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Katlijk juli 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamersen extra details als CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in De Knipe, Gersloot, Mildam, Oranjewoud of Nieuweschoot.

woning-te-koop-katlijk

Een appartement kopen in Katlijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en 1730 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Katlijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 & 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas & 2440 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Katlijk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Katlijk

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2730 kWh stroom en 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Katlijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Katlijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Katlijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Katlijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Katlijk geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.100. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Katlijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Katlijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Katlijk

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Katlijk en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Katlijk kopen?

In en rondom de gemeente Heerenveen vinden we circa 23.767 woonobjecten. Het gaat daarbij om 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €227.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €317.736. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Katlijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Katlijk?

Een huis in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas p/jaar en 2680 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1730 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 aan gas en 3580 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Katlijk passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Katlijk?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 50.493 personen in 22.895 verschillende huishoudens. Het betreft 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Katlijk?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Katlijk bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 8455.

Plaats een reactie