Woning kopen De Knipe

Een woning kopen in De Knipe? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €317.736. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in De Knipe, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is een mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsDe Knipe
Postcode8456
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod De Knipe juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Gersloot, Tjalleberd, Katlijk, Mildam en Oranjewoud.

woning-te-koop-de-knipe

Studio of appartement kopen in De Knipe

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en +/- 1730 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen De Knipe

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en doorgaans 2440 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in De Knipe is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen De Knipe

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2730 kWh stroom en 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3580 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in De Knipe

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in De Knipe Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in De Knipe

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in De Knipe en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in De Knipe geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 en €2.600. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in De Knipe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Knipe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in De Knipe

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in De Knipe en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Knipe kopen?

In de buurt van de gemeente Heerenveen vinden we circa 23.767 huizen. Je vindt hier circa 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Knipe. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in De Knipe?

Een woonobject in Heerenveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 kuub aardgas en 2680 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1730 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3580 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in De Knipe passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in De Knipe?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 50.493 personen die we kunnen onderverdelen in 22.895 huishoudens. Het gaat om 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in De Knipe?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning De Knipe zetten. Neem contact op met de gemeente (www.heerenveen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8456.

Plaats een reactie