Woning kopen Nieuweschoot

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuweschoot? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 23.767 huizen (60% koophuis, 39,5% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €317.736. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Nieuweschoot, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €317.736.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsNieuweschoot
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Nieuweschoot juli 2024

In het overzicht hieronder tref je het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen meer onderwerpen zoals isolatie of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Oranjewoud, Mildam, Oudeschoot, Terband & Oude Willem.

woning-te-koop-nieuweschoot

Aanbod appartement kopen in Nieuweschoot

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en gem. 1730 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Nieuweschoot

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2440 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Nieuweschoot is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Nieuweschoot

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2730 kWh stroom & 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3580 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuweschoot

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuweschoot Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nieuweschoot

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuweschoot en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuweschoot helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 & €3.050. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuweschoot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuweschoot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Nieuweschoot

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nieuweschoot en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Nieuweschoot kopen?

In de gemeente Heerenveen vind je ongeveer 23.767 woonhuizen. Dit zijn 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 127 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuweschoot. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuweschoot?

Een woning in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 m3 aan gas en 2680 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1730 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 kuub gas en 3580 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Nieuweschoot passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuweschoot?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 50.493 personen in 22.895 gezinnen. Hier wonen 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nieuweschoot?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuweschoot bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8452.

Plaats een reactie