Woning kopen Mildam

Jouw aanstaande woning kopen in Mildam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huurwoningen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €317.736. Op deze informatieve website vind je het nieuwe woningaanbod in Mildam, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde huizenprijs is €317.736.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsMildam
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Mildam april 2024

Bijgaand vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Katlijk, De Knipe, Oranjewoud, Nieuweschoot & Oudeschoot.

woning-te-koop-mildam

Aanbod appartement kopen in Mildam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en gem. 1730 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Mildam

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en 2440 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Mildam is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2530 kWh stroom + 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Mildam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2730 kWh elektra en 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 stroom (kWh) + 1790 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Mildam

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Mildam zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. D.m.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Mildam

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Mildam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Mildam geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.000. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Mildam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mildam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Mildam

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Mildam en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Mildam kopen?

In de hele gemeente Heerenveen zijn er 23.767 woonhuizen. Het gaat om 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mildam. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Mildam?

Een huis in Heerenveen gebruikt gemiddeld 1280 kuub aardgas en 2680 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1730 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1790 kuub gas en 3580 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Mildam passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Mildam?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 50.493 personen die we kunnen onderverdelen in 22.895 verschillende huishoudens. Dat betreffen 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 gezinnen zonder kinderen en 7.614 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Mildam?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Mildam plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8454.

Plaats een reactie