Woning kopen Gersloot

Wil je een woning kopen in Gersloot? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 23.767 huizen (60% koopwoning, 39,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €317.736. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Gersloot, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde woningprijs is €317.736.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsGersloot
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Gersloot april 2024

In het overzicht hieronder check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Tjalleberd, Luinjeberd, De Knipe, Katlijk of Mildam.

woning-te-koop-gersloot

Appartementen te koop Gersloot

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas en tevens 1730 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Gersloot

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Gersloot is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh stroom + 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Gersloot

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2730 kWh stroom + 1280 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Gersloot

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Gersloot Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Gersloot

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Gersloot en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Gersloot geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.900. In het schema hier verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Gersloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gersloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Gersloot

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Gersloot en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Gersloot kopen?

In deze gemeente Heerenveen bestaan er circa 23.767 woningen. Hierbij spreken we van 18.088 (60%) koopwoningen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gersloot. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gersloot?

Een huis in Heerenveen verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 kuub aardgas en 2680 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 1730 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1790 m3 per jaar aan gas en 3580 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Gersloot passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Gersloot?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 50.493 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.895 huishoudens. Het gaat om 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 families zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,18 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Gersloot?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Gersloot laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8457.

Plaats een reactie