Woning kopen Oudeschoot

Een woning kopen in Oudeschoot? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.767 huizen (60% koop, 39,5% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €317.736. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Oudeschoot, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €317.736.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsOudeschoot
Postcode8451
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Oudeschoot april 2024

Met onze woningzoeker bekijk je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek op ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen extra details als zuinigheid of mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Nieuweschoot, Oranjewoud, Terband, Oude Willem en Wateren.

woning-te-koop-oudeschoot

Appartement kopen in Oudeschoot

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 810 m3 gas + 1730 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oudeschoot

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2440 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Oudeschoot is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2530 kWh stroom + 1210 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oudeschoot

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 – 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 elektriciteit (kWh) + 1790 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Oudeschoot

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Oudeschoot Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. Aan de hand van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oudeschoot

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Oudeschoot en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Oudeschoot geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.500. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oudeschoot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudeschoot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oudeschoot

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oudeschoot en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Oudeschoot kopen?

In en rondom de gemeente Heerenveen registreren wij 23.767 huizen. Het gaat om 18.088 (60%) koophuizen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 127 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €317.736. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudeschoot. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oudeschoot?

Een huishouden in Heerenveen kent een gem. verbruik van 1280 m3 gas en 2680 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 kuub gas p/jaar en 1730 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1790 m3 gas voor verwarming en warm water en 3580 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oudeschoot passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Oudeschoot?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 50.493 mensen in 22.895 verschillende gezinnen. Het gaat om 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,18 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oudeschoot?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oudeschoot plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8451.

Plaats een reactie