Woning kopen Tjalleberd

Jouw aanstaande woning kopen in Tjalleberd? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de omgeving vind je allerhande voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 23.767 woningen (60% koopwoning, 39,5% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €317.736. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Tjalleberd, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde huizenprijs is €317.736.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsTjalleberd
Postcode8458
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Tjalleberd april 2024

Met onze woningzoeker tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Luinjeberd, Rottum, Gersloot, De Knipe en Katlijk.

woning-te-koop-tjalleberd

Aanbod appartement kopen in Tjalleberd

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en tevens 1730 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Tjalleberd

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en 2440 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Tjalleberd is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2530 kWh stroom & 1210 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Tjalleberd

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh elektra + 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Tjalleberd

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Tjalleberd zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Tjalleberd

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Tjalleberd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Tjalleberd geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tjalleberd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tjalleberd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Tjalleberd

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Tjalleberd en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Tjalleberd kopen?

In de buurt van de gemeente Heerenveen zijn er ruim 23.767 woningen. De verdeling is als volgt: 18.088 (60%) koophuizen en 5.679 (39,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 127 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €317.736. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tjalleberd. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tjalleberd?

Een huishouden in Heerenveen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 kuub aardgas en 2680 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 1730 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 kuub aardgas en 3580 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Tjalleberd passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Tjalleberd?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 50.493 inwoners in 22.895 huishoudens. Het betreft 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Tjalleberd?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Tjalleberd bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerenveen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8458.

Plaats een reactie