Woning kopen Luinjeberd

Jouw ideale woning kopen in Luinjeberd? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens ontdek je hier een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 23.767 huizen (60% koopwoning, 39,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €317.736. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Luinjeberd, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €227.000, de gemiddelde verkoopprijs is €317.736.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsLuinjeberd
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)50.493
Aantal huishoudens22.895
Aantal huishoudens met kinderen7.614
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen23.767
Aantal koopwoningen18.088
Aantal huurwoningen5.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€317.736
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Luinjeberd juli 2024

In deze lijst ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, liggingen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Rottum, Rotstergaast, Tjalleberd, Gersloot of De Knipe.

woning-te-koop-luinjeberd

Aanbod appartement kopen in Luinjeberd

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en tevens 1730 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Luinjeberd

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 125 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en daarbij 2440 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Luinjeberd is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh stroom en 1210 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Luinjeberd

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2730 kWh elektriciteit & 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3580 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Luinjeberd

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Luinjeberd Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Op basis van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Luinjeberd

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Luinjeberd en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Luinjeberd helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.950. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Luinjeberd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Luinjeberd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Luinjeberd

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Luinjeberd en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Luinjeberd kopen?

In de hele gemeente Heerenveen vind je ongeveer 23.767 huizen. Hierbij spreken we van 18.088 (60%) koophuizen en 5.679 (39,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €317.736. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Luinjeberd. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Luinjeberd?

Een woonhuis in Heerenveen verbruikt gemiddeld 1280 m3 gas en 2680 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 aan gas en 1730 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1790 kuub aardgas en 3580 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Luinjeberd passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Luinjeberd?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 50.493 inwoners in 22.895 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 8.261 eenpersoonshuishoudens, 7.020 huishoudens zonder kinderen en 7.614 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,18 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Luinjeberd?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Luinjeberd realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.heerenveen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8459.

Plaats een reactie