Woning kopen Ospel

Jouw ideale woning kopen in Ospel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de buurt bestaan er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast ontdek je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 7.534 woningen (70,7% koopwoning, 29,1% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €383.234. Op dit huizenportaal vind je het laatste woningaanbod in Ospel, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de basis verkoopprijs is €383.234.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteNederweert
PlaatsOspel
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)17.019
Aantal huishoudens7.308
Aantal huishoudens met kinderen2.515
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.534
Aantal koopwoningen6.628
Aantal huurwoningen906
Gemiddelde woonoppervlakte171 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€383.234
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Ospel juni 2024

Met onze woningzoeker bieden we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen extra details als verwarming en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Kelpen-Oler, Stramproy, Nederweert-Eind, Sterksel & Gastel.

woning-te-koop-ospel

Appartement kopen in Ospel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en gem. 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ospel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en gem. 3040 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ospel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3110 kWh stroom en 1270 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ospel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4340 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Ospel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ospel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. D.m.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Ospel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ospel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ospel helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.850. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ospel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ospel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ospel

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ospel en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Ospel kopen?

In de hele gemeente Nederweert registreren wij 7.534 woonhuizen. Je vindt hier circa 6.628 (70,7%) koopwoningen en 906 (29,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 171 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €383.234. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ospel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ospel?

Een woonobject in Nederweert kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (760 m3 per jaar aan gas en 2160 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4340 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Ospel passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Ospel?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 17.019 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.308 huishoudens. Hier wonen 2.057 eenpersoonshuishoudens, 2.736 families zonder kinderen en 2.515 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ospel?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ospel plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.nederweert.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6035.

Plaats een reactie